4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 

Kedves Szülők!

A járványügyi helyzet, a sorozatos szigorítások miatt iskolánk, a Vécsey Tagintézmény bemutatkozási lehetőségei korlátozottak. Beiskolázási programjaink egy része elmaradhat.

Kedves Szülők!

A mai napon megkezdődött az első osztályos gyermekek beiratkozása a Vécsey Iskolába. Mint tudják, az idén a járványhelyzet miatt a rendhagyó módon két szakaszban iskolázzuk be a leendő első osztályosokat.

Ebben a második szakaszban 2020. április 28. és május 15. között lehet beiratkozni hozzánk, a Vécsey Suliba!

Mit kell tennie ha ide szeretné iratni a gyermekét?

A legegyszerűbb, ha hívja a 06-42-512-814-es telefonszámot, és egyeztetünk a teendőkről.

Tisztelt Szülők!

Az országos egészségügyi veszélyhelyzet miatt az oktatás a tantermen kívül, digitális munkarendben zajlik, de természetesen eközben már a jövőt tervezzük. Az első osztályosok beiratása és felvétele az általános iskolába idén nem a megszokott rendben, hanem az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25) EMMI határozata alapján történik.

A beiratkozás iskolánkba két szakaszban zajlik:

I. szakasz: 2020. április 6 - április 24.

Aki a Vécseybe szeretné beiratni a gyermekét, annak a számára ez az adategyeztetés, informálódás, nem hivatalos előjelentkezés szakasza. Keressenek minket telefonon a 06-42-512-814-es számon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen!

II. szakasz: 2020. április 28 - május 15.

A Vécseybe április 28-án automatikusan felvételre kerül az a gyermek, akinek lakóhelye szerint mi vagyunk a körzetes iskolája. Kivétel, ha valaki az első szakaszban más, nem körzetes iskolába jelentkezett és felvételt nyert.

Ezután ebben a szakaszban  szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében ebben a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére!!!

Az iskolaválasztási kampány időszak lassan a hajrába érkezik. Egyre-másra érik egymást az iskolák bemutatkozó foglalkozásai. Persze a Vécsey is igyekszik, hogy azoknak az ovisoknak, és kedves szüleiknek, akik érdeklődnek az intézmény iránt, de még nem jártak nálunk, lehetőséget kínáljunk a körültekintésre.

Ismerkedjenek velünk, tanítóinkkal a helyszínen, a beiskolázási programok során!

Plakátjainkat eljuttattuk az óvodákba, láthatták a facebookon is, de nem árt, ha itt, hivatalos oldalunkon is elolvashatják!

Aki nem volt elég szemfüles, január 29-i SPORTKÓSTOLÓ programunkról már le is maradt!

De semmi baj, mert február 11-én 16:30-kor FARSANGI TÁNCHÁZ keretében folytathatják az ismerkedést. A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolával hosszú időre visszatekintő jó kapcsolatot ápolunk. Most a néptánc tanszak mutatkozik be. Grekszáné Nagy Enikő és Ugyan Attila csoportjaiban már első osztálytól táncolhatnak a nebulók, és rendszeres fellépési lehetőséghez is jutnak az iskola, és a város rendezvényein. A néptáncon kívűl hangszeres népzene, népdal, kézműves, színjáték tanszakok is működnek az iskolánkban.

Március 18-án rendezzük a környékbeli óvodák számára meghívásos TÖRPERŐS versenyünket! Ha szívesen vesz részt ezen a rendezvényen, egyeztessen az óvónénivel! Abban az esetben, ha csak nézőként szeretne részt venni, várjuk szeretettel!

Remélem, a sok színes program közül mindenki megtalálta a megfelelőt! Amennyiben mégsem, egyeztetett időpontban lehetősége van egyénileg is ellátogatni az iskolába.

Várjuk Önöket, és az óvodás gyemekeket!

 

Kedves Szülők!

Beiskolázási programsotozatunk keretében minden hónapban kínálunk lehetőséget arra, hogy gyermekével ellátogasson iskolánkba, ahol igyekszünk több oldalról is bemutatni magunkat.

A számítógépes foglalkozást és a Nyílt napot követően most az adventi programok következnek. 2019. november 27-én 16:30 órától Adventi kézműves foglalkozást tartunk, melyre szeretettel vájuk gyermekével. Ezt követően 2019. december 11-én 16:30-tól játékos angol foglalkozásra kerül sor. Kérjük, ide is közösen érkezzenek a gyermekkel. 2019. december 19-én délelőtt 10 órától rendezzük a karácsonyi ünnepségünket. Ide az óvodákból várunk 1-1 csoportot. Ha azonban Ön szívesen megtekintené a műsort óvodás gyermekével, akkor a szervezett csoportokon kívül egyénileg is várjuk az ünnepségre.

Kedves Szülők!

Beiskolázási programunk az idén is sok-sok elemből áll. Egyik fontos eleméhez érünk el 2019. október 15-én kedden, amikor is a leendő elsős tanító nénik bemutató foglalkozásokat szerveznek negyedikes osztályaikban.

Iskolánk alsós diákjai is átvehették a nyíregyházi önkormányzat által adományozott tanszercsomagot.

Kedves Szülők!

A 2019/2020-as tanévre 2019. április 11-12-én kell beíratni a leendő elsőosztályos kis nebulókat. Az első napon 8:00-18:00, a második napon 8:00-17:00 óra között várjuk Önöket. Ne feledjék, ettől a tanévtől online is megkezdhető a beiratkozás folyamata. Ehhez a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalt kell használni. Itt regisztráció után elindíthatja a gyermek törvényes képviselője a beiskolázási folyamatot. Ki lehet tölteni a gyermek beiratkozáshoz szükséges adatait a megfelelő űrlapon. A megfelelő nyilatkozatok is letölthetők, melyeket aláírás után mindent visszatölthet a rendszerbe.

Miért jó mindez? Mivel az intézmény is hozzáfér a dokumentumokhoz, adatokhoz, sokkal rövidebb időt vesz igénybe az adminisztráció az iskolában. Ne feledjék, azért a törvényes képviselőknek személyesen is meg kell jelenniük az iskolában beitartkozáskor!

Aki nem ezt az utat választja, azt is készséggel várjuk az iskolában, az első emelet 14. számú tanteremben, ahol segítünk kitölteni a szükséges papírokat, nyilatkozatokat.

Mit hozzon magával?

 • A gyermek nevére kiállított személyi azonosítót igazoló hatósági igazolványt.
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt.
 • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Várjuk Önt, és gyermekét! A tanév eddigi részében 10 beiskolázással kapcsolatos programot, családi- és nyílt napokat, Manó tanodát, sport-, tánc-, idegen nyelvi foglalkozást szerveztünk. Lemaradt? Nézzen körül honlaunkon! Vidám pillanatokat, boldog gyermekeket fog látni! Nekünk ez a filozófiánk! A gyermekkor egyszeri, megismételhetetlen csoda! Legyen minden gyermek számára boldog, élményekkel teli. Még nem győztük meg? Jöjjönn el egy rövid telefonos egyeztetést követően még a beiratkozás előtt hozzánk! Várjuk! Nézzen körül!

1963-óta vagyunk az Érkert iskolája. Feltett szándékunk, hogy pedagógiai munkánk minél szélesebb körű megmutatásával visszacsábítsuk a környezetünkben élő szülőket, s persze elsősorban gyermekeiket iskolánkba.

Kedves Szülők! Mielőtt úgy döntenek, hosszú utazásnak teszik ki nap mint nap kisgyermeküket idézzék fel a saját gyermekkorukat! A közeli iskola sok-sok előnyt tartogat! Csak egy perc az oda-haza út, könnyű a szakkörök, délutáni foglalkozások meglátogatása.

A Vécsey erős a modern pedagógiai eszközök, módszerek használatában. Arányaiban magas a mesterpedagógusok, minősített pedagógus szakemberek száma. Erősek vagyunk informatikai eszközellátottságban, azok használatában. Két informatika termünkön túl tanulói laptopokat, tableteket használunk az oktatásban. Erősek vagyunk sportolási lehetőségekben, két tornateremmel, sportudvarral, kerékpárokkal rendelkezünk, és a nyáron még műfüves focipálya is épül. Empatikusak és toleránsak vagyunk. Nevelni is igyekszünk, nem "csak" tanítani. És igen, egy boldog gyermekkor reményében tesszük mindezt!

Innovatív, a fejődést, változást támogató az iskola vezetése, és pedagógus kara! Sorra nyerjük a pályázatokat, melyek új, és új lehetőségeket adnak a tanulóknak, pedagógusoknak.

A pedagógiai munkát segítő technikai alkalmazottak elkötelezettek. Igyekszünk rendet, tisztaságot, baleseti veszélyforrás mentes környezetet teremteni tanulóink számára!

Legyen az Ön gyermeke is Vécseys! Várjuk a beiratkozáson!

Kedves Szülők!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontját az alábbiak szerint határozza meg:

2019. április 11-én (csütörtök) 8.00 - 18.00 óra és 2019. április 12-én (péntek) 8.00 - 17.00 óra között.

Várjuk leendő elsőseinket!

hirdetmeny

Február 27-én szerdán 15:30 perctől szeretettel hívunk, várunk minden nagycsoportos óvodást a Vécseybe egy vidám sportkóstolóra, ahol belekóstolhatnak az iskolánk nyújtotta sportolási lehetőségekbe.

Tisztelt Szülő!

A Vécsey Tagintézmény ebben az évben is iskolaelőkészítő foglalkozásokat szervez Manó Tanoda címmel, hogy megkönnyítse a szülők és a gyermekek számára az iskolaválasztást, segítse az óvoda és az iskola közötti átmenetet.

A következő foglalkozásokra várjuk a leendő elsősöket.

November 28. 15:30 Kézműves foglalkozás, Mikulás-kirakó

December 12. 15:30 „Mondókázz velem angolul!” Játékos angol nyelvi foglalkozás

December 20. 10:00 „Angyalok szózata minket is hív…” Karácsonyi ünnepség

(A gyerekek az óvónők kíséretével érkeznek, de szeretettel várjuk a szülőket is.)

Január 30. 15:30 Sportkóstoló

Február 12. 15:30 „Itt a farsang, áll a bál…” Farsangi táncház

Március 20. 13:00 Törperős vetélkedő (A gyerekek óvónők kíséretével érkeznek.)

Kedves Szülők!

Beiskolázási programunk az idén is sok-sok elemből áll. Egyik fontos eleméhez érünk el 2018. október 17-én szerdán, amikor is a leendő elsős tanító nénik bemutató foglalkozásokat szerveznek negyedikes osztályaikban.

A 8 órától kezdődő Nyílt nap a "Kisépületben" lesz. Ez az épületünk a Deák Ferenc utcai főbejáraton át közelíthető meg.

8:00 órától Szakács Jenőné Katika néni tanít matematikát.

8:20-kor Tóth Anett tanító néni folytatja az órát a 4.b -seknél, de már egy magyar óra részletet láthatnak az érdeklődők.

9:00 órakor a 4.a osztályban Barna Júlia tanít magyart, majd 9:20-kor Éliás Szabolcsné matematikát.

Kedves szülők!

Kérem gyermekük beíratásához az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal:


- A gyermek nevére kiállított személyi azonosító
- A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
- Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás (óvodai szakvélemény, vagy a járási szakértői bizottság szakértői véleménye, vagy a sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye)

Továbbá nyilatkozatra van szükség
- az életvitelszerű lakcímről,
- a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan.

Ez utóbbiakat itt az iskolában is kitölthetik.

Várjuk Önöket a beiratkozás napján az iskolában!

Beiratkozás: 2018. április 12-13.

Kedves Szülők!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala a 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontját az alábbiak szerint határozza meg:

2018. április 12-én (csütörtök) 8.00 - 18.00 óra és 2018. április 13-án (péntek) 8.00 - 17.00 óra között.

Várjuk leendő elsőseinket! További információk 2018. április 6-án!

Az EFOP-1.8.5-17-2017-00327 "Fő az egészség!" pályázat a Vécsey Károly Alapítvány szervezésében 2018. február 1. és 2019. január 31. között kerül megvalósításra iskolánkban. Ennek keretében 40 alkaolommal 150 adag gyümölcsöt kapnak tanulóink az iskolában. Most, a téli időszakban elsősorban déli gyümölcsöket, banánt, narancsot, mandarint kapnak a gyerekek.

Fő célunk, hogy az egészséges gyümölcsök fogyasztását ösztönözzük tanulóinkban. Reméljük, ezzel is hozzájárulunk vitalitásukhoz, iskolai eredményeik javulásához, gyermekkoruk boldogságához!

Március 20-án beiskolázási programunk ezévi utolsó állomásaként sportversenyt rendeztünk a környékbeli óvodásoknak. A jó hangulatú délután bemelegítéssel kezdődött, majd jónéhány változatos versenyszámban mérték össze tudásukat a jelenlévők. Az egészséges műzliszeletek és gyümölcsök gondoskodtak az elvesztett energiák pótlásáról! :-)

A szülők részéről hosszú idő óta elvárás az iskola felé, hogy gyermekük használható nyelvtudást szerezzen tanulmányai alatt. Már egészen kiskorban, akár első osztálytól tanulhatnak angol nyelvet iskolánkban a nebulók. Orosz Józsefné Adrienne néni egy játékos nyelvi foglalkozás keretében mutatta be leendő tanulóinknak, hogy a Vécseyben énekelve, mondókázva, de már a legkisebbeknél is a digitális oktatástechnológia bevonásával oktatjuk az idegen nyelvet.

A foglalkozás nagyon jó hangulatban zajlott. Sokat nevettek, játszva tanultak az óvidások!

 Az idén nagyon korán kezdtük beiskolázási programunkat, hogy mind az óvodásoknak, mind a kedves szülőknek legyen ideje megismerkedni iskolánkkal, sajátosságainkkal, és a leendő tanító nénikkel. Szeptemberben játékos informatika foglalkozásokon láttuk vendégül a környező óvodákat, illetve Érkerti Családi- és Pályaorientációs napot rendeztünk - nagy sikerrel! Októberben nyílt tanítási napon fogadtuk az érdeklődő ovisokat és szüleiket, és most, november 8-án (szerdán) "Manó tanoda" fantázianevű programunkra várunk minden érdeklődőt szeretettel!

16:15-kor kezdünk, hogy a szülők akár az oviból hazafelé tartva is beugorhassanak az iskolába egy könnyed játékra, nevetésre. Négyféle aktivitást kínálunk egyszerre:

A Manó kuckóban kézműveskedni, a Manó próba helyszínén játékosan sportolni, a Manó puzzlenál laptopokon kirakózni, a Manó tánc helyén pedig néptáncolni, dalolni, körjátékozni lehet!

Ugye mennyi nagyszerű prgram! Nézzenek be hozzánk nagycsoportos gyermekükkel, ismerkedjenek iskolánkkal, tanítóinkkal, a néptáncot tanító pedagógusokkal! Várjuk az érdeklődőket!

Természetesen beiskolázási programjaink sora ezzel messze nem ér még véget! További programokkal és meglepetésekkel várjuk Önöket, ezért folyamatosan kísérjék figyelemmel weboldalunkat, facebook oldalunkat!

Kedves Látogatók!

Sikerült elhárítani a műszaki problémát a képek feltöltése elől, így a Galériában már látható a tanév során készített valamennyi fotó különböző rendezvényeinkről. Köszönet a képekért Csajági Éva néninek!

Kedves Szülők!

Iskolánk az idén igen korán megkezdte a beiskolázási programjait, hogy minél hamarabb, minél szélesebb körben ismertethessük meg magunkat, és kínálatunkat. Szeptemberben vendégül láttuk a környező ovik nebulóit egy játékos informaka foglalkozáson kiválóan felszerelt informatika tantermünkben.

Ezt követően szeptember végén igen nagysikerű családi napot szerveztünk, sok-sok érdekes programmal, ahol bemutatkoztak a két leendő első osztályunk tanító nénii.

Most pedig 2017. október 18-án szerdán Nyílt napra hívjuk Önöket és Óvodás gyermekeiket!

Kérem tekintsék meg alábbi felhívásunkat, és éljenek a lehetőséggel! Mi várjuk, és szívesen fogadjuk Önöket!

nyilt nap

Kedves Szülők!

Böngésszenek iskolánk honlapján, facebook oldalán, és meglátják, nagy szeretettel, színes programokkal, komoly szakmai munkával neveljük a ránk bízott tanulókat!

A beiskolázás előkészítésére további programokat kinálunk, melyekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!

A leendő első osztályos tanulók általános iskolai beíratásának időpontja:

2017. április 20. és 21. 8-19 óráig.

A beiratkozás helyszíne: Vécsey Károly Tagintézmény 1. emeleti Tagintézményvezetői iroda.

A beiratkozáshoz a szülő az alábbi dokumentumokat hozza magával:

 • A gyermek nevére kiállított személyi azonosító.
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
 • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás:
  • óvodai szakvélemény,
  • járási szakértői bizottság szakértői véleménye (ha szükséges),
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 • TAJ kártya.

Az etika vagy a hit- és erkölcstan tantárgyak választásáról beiratkozáskor írásban kell nyilatkozni.

Kedves Szülők! Az alábbiakban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala HIRDETMÉNYÉT tekinthetik meg,  az általános iskola első évfolyamára történő beirítkozásról. Kérjük önöket, olvassák el figyelmesen, és amennyiben kérdésük van a beiratkozást illetően, forduljanak hozzánk bizalommal!

A 2017/2018. tanévre történő általános iskola beiratkozás időpontja 2017. április 20. (csütörtök) 8:00 - 19:00 és 2017. április 21. (péntek) 8:00 - 19:00 óra között.

A 2017. évben tankötelessé vált - 2011. augusztus 31-ig született - gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

További információkat olvashatnak a HIRDETMÉNY-ben, melyet az iskola ajtajaira, illetve faliújságjaira is kifüggesztettünk.

itt a farsang

ovis plakat

Gyermeke nagycsoportos óvodás? Segítünk az iskolaválasztásban! Jöjjenek el beiskolázási programjainkra, hogy megismerkedhessenek az iskolánkban folyó nevelő-oktató munkával, a környezettel, az első osztályos tanító nénikkel!

ovis plakat2

Régi hagyomány iskolánkban, hogy néhány hónappal a tanév megkezdése után vendégségbe hívjuk a környékbeli óvodák vezetőit, óvónőit. Bemutató óra, és kötetlen kerekasztal beszélgetés segíti elő, hogy nyomon követhessék az óvodáikból érkezett Vécseys gyermekek fejlődését, előrehaladását.

 

Köszöntöm iskolánk honlapján!

Remélem tájékoztatónk olyan információkat tartalmaz, amelyből elvárásainak megfelelő iskolát ismer meg, és gyermekének 2016 szeptemberétől iskolánkat választja.

Az iskola, fennállása alatt, mindig igazodott a szülők elvárásaihoz. Az angol nyelvet és az informatikát évek óta első osztálytól oktatjuk. Eddigi tapasztalatunk alapján, a korai nyelv- és informatikatanulás 8. osztály végére biztosabb ismereteket nyújt, a gyerekek bátrabban kommunikálnak a tanult idegen nyelven, a számítógépet ismereteik bővítésére önállóan képesek használni. Ehhez minden korszerű eszközzel rendelkezünk. 2 jól felszerelt számítástechnika terem, 147 db tanulói laptop, 13 db digitális tábla segíti, színesíti a tanítási órákat.

Pedagógusaink lépést tartanak a kor elvárásaival, a korszerű oktatási eszközöket minden órán használják.

A tanulók a délutáni szabadidejüket hasznosan tölthetik el a napköziben, a szakkörökön, sportkörökön. Felvételi előkészítőkön készülhetnek a középiskolai felvételire. Iskolánk 3. éve vesz részt a „Bozsik programban”, ahova az ügyes focizni vágyó fiúkat várjuk. Szintén 3. éve érnek el sikereket a „Dobd a kosárba!” programban kosárlabdázó gyerekek. De részt vehetnek tanulóink atlétikai edzésen, asztaliteniszezhetnek, sakkozhatnak és versenyeken vehetnek részt.

 Hasznosan töltik szabadidejüket a néptáncot tanulók is. Iskolánk a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai támogatásával végzi értékőrző, értékteremtő tevékenységét. A Lókötő Táncegyüttes egy kiváló gyermekközösség, amely élményt adó, értékes munkát végez. Az együttes, nyári táborokban, színvonalas koreográfiákkal készül fel az előadásokra. Ezek a gyerekek rendszeres résztvevői, fellépői a városi rendezvényeknek. Az országban és a határainkon túl is, számos helyen léptek fel nagy sikerrel. Legutóbb Törökországban mutathatták be, a Vécsey iskolában folyó néptánc oktatás eredményeit.

Iskolánk 2 tornateremmel rendelkezik. Így biztosítani tudjuk a mindennapos testnevelés órák, a sportkörök, a táncórák színvonalas oktatását, a szabadidő hasznos eltöltéséhez a sportolási lehetőséget.

Az itt tanító pedagógusok fontosnak tartják a jó légkört, a nyitott tanár –diák-szülő kapcsolatot és arra törekednek, hogy tanulóink jól érezzék magukat az iskolában, szép élményeket szerezzenek, jól felkészülten, korszerű tudás birtokában lépjenek ki a Vécsey kapuján, és megállják a helyüket a középiskolában. Valamennyien arra törekszünk, hogy tanítványaink egy gyermekközpontú, demokratikus iskolában szerezzenek maradandó, szép élményeket.

Reméljük, filozófiánkkal egyetért és tájékoztatónk megismerése után megerősítést kap, hogy jól választ iskolát, amikor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményét választja.

Kindruszné Stefán Erika

tagintézmény-vezető