4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 

BUEK

Régi hagyomány iskolánkban a Karácsony közös megünneplése. Ebben az évben is állítottunk karácsonyfát iskolánk főbejárati előterében. A téli szünet előtti utolsó hét már a karácsonyra való ráhangolódással telt. Iskolarádión a tanórák közti szünetekben karácsonyi zenék tették hangulatosabbá az elmúlt hetet.

2019. december 18-án a 3.a osztály és az 5.a osztály osztályfőnökeikkel együtt nagy élvezettel hallgatta a Kaláka együttes Karácsonyi koncertjét az Evangélikus Templomban.

Felső tagozatos tanulóink decemberben több alkalommal is voltak korcsolyázni a Városi Jégpályán.

Az 5. a osztály a közelgő ünnepre hangolódott a Karácsonyi forgatagban és a Városháza Karácsonyi Kiállításán.

Az 5. a osztály saját szervezésű mikulás ünnepséget rendezett.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló 1042/2019. (II. 18.) Korm. határozat alapján Magyarország Kormánya egyetértett azzal, hogy az ezeréves magyar kultúra a jelen állampolgárainak és  a  jövő  nemzedékeinek  művelődése,  önkifejezése  és  nemzeti  identitása,  valamint  Magyarország kulturális  fennmaradása  szempontjából  fundamentális  jelentőségű  érték,  ennél  fogva  a kiteljesítés  az állam kiemelt felelőssége.

Ennek  jegyében  a  Kormány  életre  hívta  a Lázár  Ervin  Programot,  amely  szociális  helyzettől  és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános  iskolai diák részére  tanévenként egyszeri  alkalommal  ingyenesen  biztosítja  a  színházi-,  tánc-,  és  cirkuszi  előadások,  komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

A megvalósítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítja, a Nyíregyházi Tankerületi Központ koordinálja. Köszönjük a támogatásukat!

A Lázár Ervin Program keretében a Vécseysek minden tanévben eljutnak egy-egy programra, mely megfelel a fenti irányelveknek.

1. évfolyamon bábszínházi előadást láthatnak.

2. évfolyamon egy előadóművész lép fel az iskolában.

3. évfolyamon a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház egy előadását tekinthetik meg.

4. évfolyamon komolyzenei, vagy népzenei programon vesznek részt a suliban, vagy a városban egy rendezvényhelyszínen.

5. évfolyamon a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház egy előadását tekinthetik meg.

6. évfolyamon cirkuszlátogatásra utaznak Budapestre.

7. évfolyamon egy előadóművész lép fel az iskolában.

8. évfolyamon színház látogatásra kerül sor Budapesten.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A hétfőn délután lezajlott Nyíregyházi Sprotgálán az iskolák közötti városi sportversenyben elért 3. helyezésünkért emléklapot vehettem át Dr. Kovács Ferenc polgármester úrtól. A díjjal a Vécsey sportmunkáját ismerte el a város, és a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság a PKAB/66-39/2019. számú előterjesztéssel kapcsolatosan hozott 81/2019. XI.169számú határozata alapján a diáksport támogatására, a Nyíregyházi Városi Diáksport Egyesület a pontverseny alapján támogatási szerződést köt a sulival, azaz "pénz áll a házhoz"! Új sportszereket vásárolunk tehát ismét, remélem mindenki legnagyobb örömére.

Kedves Szülők!

Beiskolázási programsotozatunk keretében minden hónapban kínálunk lehetőséget arra, hogy gyermekével ellátogasson iskolánkba, ahol igyekszünk több oldalról is bemutatni magunkat.

A számítógépes foglalkozást és a Nyílt napot követően most az adventi programok következnek. 2019. november 27-én 16:30 órától Adventi kézműves foglalkozást tartunk, melyre szeretettel vájuk gyermekével. Ezt követően 2019. december 11-én 16:30-tól játékos angol foglalkozásra kerül sor. Kérjük, ide is közösen érkezzenek a gyermekkel. 2019. december 19-én délelőtt 10 órától rendezzük a karácsonyi ünnepségünket. Ide az óvodákból várunk 1-1 csoportot. Ha azonban Ön szívesen megtekintené a műsort óvodás gyermekével, akkor a szervezett csoportokon kívül egyénileg is várjuk az ünnepségre.

5. évfolyamunk 2019. október 25-én a Vasutas Művelődési Ház szervezésében koncerten vett részt.

Minden felső tagozatosunk a Nyíregyházi Tankerületi Központ jóvoltából ingyen megnézi a Jósa András Múzeumban Szinyei Merse Pál festményeiből készült kiállítást. Köszönjük a Tankerületnek!

Kedves Szülők, Gyerekek!

Az őszi szünet 2019. október 28. (hétfő) - 2019. november 3. (vasárnap) közötti időszakra esik.

Kedves Szülők!

Beiskolázási programunk az idén is sok-sok elemből áll. Egyik fontos eleméhez érünk el 2019. október 15-én kedden, amikor is a leendő elsős tanító nénik bemutató foglalkozásokat szerveznek negyedikes osztályaikban.

A Világ Legnagyobb Tanórája az első világméretű oktatási projekt, melyen keresztül minden gyermek megismerheti a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat.

Mint minden évben, az ideiben is megvalósult az iskolánk névadójáról elnevezett Vécseys-hét.

Iskolánk 2019. szeptember 28-án szombaton Érkerti családi-, egészség- és pályaorientációs napot tartott a Nyíregyháza-BRINGAVÁROS rendezvénnyel egybekötve.

2019. október 1-én a 6.b osztály Csajági Éva tanárnővel az Erdők hete program keretében a Sóstói erdőben bővítette az erdőről tanult ismereteit, ismerkedett az erdészek munkájával.

Iskolánk "Open Air" szabadtéri termében, kinn a szabad levegőn, természetközelben, szép időben tanultak a 6. osztályosok.

Az utóbbi időszakban számos alkalommal jelent meg nyomtatott és digitális sajtó iskolánkról. Több sajtóorgánum érdeklődését keltette fel intézményünk és közölt le cikket velünk kapcsolatban.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.

Molnár Ferenc 'Caramel' a magyar zeneipar egyik kiemelkedő alakja. A Megasztárban tűnt fel, majd meghódította a Magyar zenei piacot. Jelenleg az egyik legnépszerűbb Magyar előadóművész.

Iskolánk alsós diákjai is átvehették a nyíregyházi önkormányzat által adományozott tanszercsomagot.

Elkezdődött a 2019-2020-as tanév!

Sokan vártuk már ezt a napot, de legnagyobb várakozással a Vécsey legújabb tanulói, az elsősök tekintettek előre, hiszen számukra az évnyitón kezdődött az iskolás élet.

evnyito

Iskolánk együttműködési szerződést kötött a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluval /EFOP-3.3.2-16-2016-00142 „Gondoltad volna? – múzeumpedagógiai foglalkozások kicsit másképp”/, melynek záró projektjeként ingyenes 1 hetes Árpád-kori nyári tábort szervezett.

Időpontja: 2019. július 8-12.

Helyszíne: Sóstói Múzeumfalu

Képek ide kattintva érhetők el.

Elkészült a Határtalanul - Híres erdélyi magyarok nyomában pályázat képes beszámolója.

A beszámolót Baracsi Katalin tanárnő készítette, melyet az alábbi linkre kattintva olvashat el:

KÉPES BESZÁMOLÓ

HÍRES ERDÉLYI MAGYAROK NYOMÁBAN VIDEÓ

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A tanév lassan a végéhez közeledik. A 8. osztályosok ballagását és az ünnepélyes tanévzárót az idén 2019. június 15-én reggel 9 órától tartjuk az iskola udvarán, a sportpályán. Nagy meleg várható, megkérem vendégeinket, igyekezzenek árnyékban maradni, illetve gondoskodjanak frissítőről!

Megjelenés: az alkalomhoz illő ünnepélyes öltözetben!

 

A Nyíregyházi Tankerületi Központ ünnepi értekezletet szervezett a közelgő Pedagógus nap alkalmából. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola disztermében rendezett ünnepségen nagy megtisztelés érte a Vécsey Károly Tagintézményt, hiszen két tanárnő, s rajtuk keresztül valamennyi Vécseys pedagógus egész éves teljesítményét is emléklappal ismerte el a fenntartó. Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató Pataki Krisztinának és Sesztákné Rácz Évának nyújtotta át az ünnepélyes iratot és a köszönet virágait.

A nagyszabású Családi napon iskolánk sok színes programmal várta a gyerekeket és szüleiket. A megnyitó után alsós osztályaink rövid műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek. A rendezvény középpontjában az egészség - egészségmegőrzés állt.

Kedves Gyerekek, Szülők, Vendégeink!

2019. május 25. (szombat)

Gyermeknap és Egészségexpo a Vécseyben

7:45-8:30: Érkezés az iskolába, regisztráció

8:30: Megnyitó (Tormási Géza önkormányzati képviselő, Veres László tagintézmény-vezető)

A családi napunk sok érdekes programmal kecsegtet:

  • Számos színes, érdekes produkció
  • Táncprodukciók
  • Tombola
  • Gyermeknap és egészségexpo programok: arcfestés, kézműves foglalkozás, LEGO, egészségszoba, sportversenyek, kerékpáros akadálypálya, vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérés, újraélesztési bemutató, stb.
  • Büfé a főépület földszinti aulájában

Május 11-én, szombaton felsőseink kerékpártúrán vehettek részt a DÖK szervezésében.

A Vécsey 8. évfolyamos diákjai 2019.05.03-án felejthetetlen élményt adó foglalkozáson vettek részt Debrecenben, a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Ahogyan azt már hirdettük is, a mai nappal megkezdődik az iskola főbejárati lépcsőjének felújítása. A munkálatok körülbelül egy hétig tartanak majd, mely időszakban a bejárat a Deák Ferenc utcai elektromos kapunk, majd a tornaterem melletti folyosón lesz.

Kérem, mindenki ügyeljen a balesetveszélyre!

Türelmüket, megértésüket köszönjük!

Kedves Szülők!

2019.05.06-án hétfőn a felső tagozaton, 7-én kedden az alsó tagozaton szülői értekezletet tartunk!

Szeretettel várjuk Önöket!

Kedves Gyerekek, Kedves Szülők!

Remélem mindenkinek nagy örömöt okozott, hogy megszépült az ebédlőnk! Az EFOP-1.8.5-17-2017-00327 pályázatunk eredményeként új ebédlőasztalok, ebédlői székek érkeztek. A fő színek a bordő, bükk és fehér lettek. Új függnyöket is vásárolt a Vécsey Károly Alapítvány. A bordó sötétítők színben jól harmónizálnak a székekkel, asztalokka. Köszönjük!

A KÖZIM új terítőkről gondoskodott, így a gyermekek kutúrált körülmények között étkezhetnek. Köszönjük!

Kedves Szülők!

A Vécsey Károly Alapítvány sok-sok pályázattal bővíti iskolánk forrásait, javítva a gyermekek iskolai körülményeit. A működése során támogatja a rászoruló tehetséges tanulókat, költségeket, pályázati önrészt fizet. Szükség van tehát az ÖNÖK segítségére is! Kérem, adójuk 1%ával támogassák az iskolával szervesen együtt működő Vécsey Károly Alapítványt! Nyilatkozzanak az 1%-ról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

Köszönjük!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A tavaszi szünet 2019. április 18-tól 2019. április 24-ig tart.

A szünet előtti utolsó tanítási nap: 2019. április 17. (szerda)

A szünet utáni első tanítási nap: 2019. április 25. ("A" hét csütörtök)