4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 

Kedves Szülők!
 
Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2021. augusztus 25-i levelében a jelenlegi vírus helyzethez alakulóan megfogalmazta az iskolák vírusvédelmi intézkedési terveihez kapcsolódó elvárásokat, amelyek alapján módosítottuk a helyben használatos intézkedési tervet.

Tisztelt Szülők!

2021. szeptember 6-án (hétfő) 16:00 órai kezdéssel az 1. és 4. évfolyamon, míg 2021. szeptember 7-én (kedd) 16:30 órától a 2. és 3. évfolyamokon Szülői Értekezletet tartunk.

A felsős évfolyamokon (5-8. évf.) pedig 2021. szeptember 8-án (szerda) 16:30 órától tartunk Szülői Értekezletet.

Elkezdődött a 2021-2022-es tanév! Tanévnyitó ünnepséget az esős időjárás miatt a tornateremben tartottuk meg az alsó évfolyamosok részvételével.

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők!

Szeptember 1-én megkezdődik az iskola. Bár a vírusvédelmi szabályok a hétköznapi életben enyhültek, a rendezvényekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) még érvényben maradtak, ezért az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartandó tanévnyitót szabadtérre tervezzük. Mivel a létszám nem éri el az ötszáz főt, korlátozások nélkül látogatható. Kérem, csak az első osztályosok szülei maradjanak a tanévnyitón, a magasabb évfolyamos nebulókat háromnegyed nyolcig kísérjék el az iskolába, de a kedves szülők már ne maradjanak az évnyitón.

Eső esetén azonban a zárt téri rendezvényekre vonatkozó szabályok miatt a megjelenő szülőknek magukkal kell hozniuk védettségi igazolványukat, melyet a belépéskor ellenőrzünk. A védettségi igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tanszertámogatást nyújt az általános iskola 1-4. évfolyamán tanuló, nyíregyházi lakóhellyel rendelkező diákok részére.

Kedves Látogatók

Az iskola honlapcíme kormányzati fejlesztéseknek köszönhetően megváltozott!

A koronavírus járvány miatt az idén rendhagyó módon, több részletben szerveztük meg a tanév zárását, illetve a ballagást  iskolánk udvarán.

Minden tanulónk gyereknapi ajándékként egy gravírozott tollat kapott iskolánktól.

A Vécsey Károly Alapítvány támogatásával 2021. június 8-án a DÖK nap keretében iskolánk minden tanulója ellátogatott Sóstóra.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány miatt az idén rendhagyó módon, több részletben szervezzük meg a tanév zárását, illetve a ballagást.

Tanévzáró 1-4. évfolyam: 2021. június 18 péntek 16 óra. Helyszín: iskolaudvar.

Tanévzáró 5-7. évfolyam: 2021. június 18 péntek 17 óra. Helyszín: iskolaudvar.

Ballagás csak 8. évfolyam: 2021. június 19 szombat 9 óra. Helyszín: iskolaudvar.

A ballagásra érkező vendégek belépésének rendje:

8.a osztály vendégei - belépés a Vécsey közi bejáraton. Elhelyezkedés a sportpálya északi oldalán.

8.b osztály vendégei - belépés a Toldi utcai elektromos kapun. Elhelyezkedés a sportpálya déli oldalán.

Szülők, vendégek az épületbe nem léphetnek be. Megértésüket köszönjük!

2021. június 16. napjától 2021. június 29. napjáig az iskola 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából megszervezzük azon tanulók felügyeletét, akik számára a törvényes képviselő ezt előzetesen kéri.

A felügyeletet legalább két nappal korábban írásban beadott kérelemmel kezdeményezhetik, melyet az iskola igazgatójának kell címezni.

Letölthető formanyomtatvány.

Rendhagyó módon búcsúztak idén a nyolcadikosok tanáraiktól.

A hatodik évfolyam 2021. június 2-án a Sóstói Múzeumfaluban kirándult. A tanulók tárlatvezetés segítségével ismerkedtek a néprajzi faluval.

Tisztelt Szülő!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. évben lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi lakhellyel rendelkező általános iskolai tanuló részére, nyári napközis táborban való részvételre.

Tisztelt Szülők!
 
A Miniszterelnök Úr bejelentésének megfelelően 2021. április 19-én lépcsőzetesen megnyit az iskola. Az alsó tagozat a hagyományos jelenléti munkarendben, míg a felső tagozat május 7-ig az elmúlt időszakban is használt digitális munkarendben folytatja tanulmányait.
 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a családban történt esetleges koronavírusos megbestegedést az iskola számára továbbra is haladéktalanul jelezni kötelesek!
 
Hétfőtől az alsó tagozatosok két bejáraton léphetnek be az iskola területére. Az 1. és 2. osztályos gyermekek a főbejáraton, a 3. és 4. évfolyamos tanulók a tornaterem melletti elektromos kapun, majd az ebédlő mellett elhaladva az udvari bejáraton. Mindkét helyen ellenőrizzük  valamennyi  belépő  személy testhőmérsékletét. Az  udvarra  belépő  tanulók kötelesek a legrövidebb időn belül az épületbe is belépni.
 
Az épületbe csak egészséges, láztalan személy léphet be!
 

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Tavaszi szünet: 2021. április 1-április 6.

Március elején e-Learning kurzus keretében iskolánk 4.-7.osztályos tanulói gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteket szereztek.

Kedves Hölgyek, Lányok, Asszonyok!

A Vécsey valamennyi fiú tanulója és férfi dolgozója nevében kívánok gyönyörű NŐNAPOT!

nonap

Mezei Zoltán: Nők napjára

Ha a nőnap nyáron volna,
Rózsát kötnék egy csokorba.
Szegfűt vagy búzavirágot.
Megérdemlik azt a lányok!

Ha a nőnap ősszel volna
Lombot kötném szép csokorba
Tarkát, sárgát, pirosat,
Köszöntse a lányokat!

Hideg télben fenyőágat,
Bogyót szednék minden lánynak.
Piros láncot fűznék össze,
A lányokat hadd köszöntse!

Tavasszal nem telik másra,
Csak néhány szál ibolyára,
És ha az nincs, fogadjátok
szívesen a hóvirágot!

 

Március első napjaiban ebben a tanévben is bekapcsolódtunk a rendezvénybe, és megrendeztük a Pénzügyi és Gazdálkodási témahetet iskolánkban.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

2021. február 26-án pénteken tanítás nélküli munkanap lesz intézményünkben.

Iskolánk diákjai és pedagógusai is részt vettek a Vécsey Utcai Fiókkönyvtár Adventi Mesekalendáriumának létrehozásában.

Iskolánk tanulói saját készítésű kis munkáikkal igyekeztek karácsonyi hangulatot vinni a kórházba a betegeknek és az ott dolgozóknak is.

Idén az iskola udvarán rendeztük meg a hagyományos Mikulás-futásunkat.

A 6.a osztályban vetélkedővel ünnepelték a Mikulás eljövetelét.

A 2020/2021-es tanév első napközis vetélkedőjét 2020. november 13-án, délután rendeztük meg, melynek szervezője Erdős-Szikora Csilla tanárnő volt.

Az Open-Air tantermünkben az időjárás függvényében idén is minél több erdőórát igyekezett megtartani Csajági Éva biológia-tanárnő a hatodikos tanulók számára.

Iskolánk könyvtára egy pályázat segítségével új dokumentumokkal bővült.

Tisztelt Szülők!

Kérem, hagy emlékeztessem Önöket arra, hogy feltétlenül értesítsék iskolánkat, ha a tanulóval egy háztartásban élő személy (családtag, rokon) elkapja a koronavírust. Kérjük, jelzésüket már akkor tegyék meg, amikor alapos indokuk van feltételezni a fertőzést, azaz pédául akkor, ha a háziorvos tesztelést kér.

Abban az esetben, ha a tanulóval egy háztartásban élő személy tüneteket mutat és a háziorvos tesztet kér, már ne engedjék a gyermekeket iskolába! A tesztek eredményére az országos egészségügyi ellátórendszer leterheltsége miatt napokat, néha több mint egy hetet is várni kell. Fontos, hogy az érintett tanuló már ebben az időszakban se járjon iskolába, és hogy az iskola tudjon az esetről.

A Nemzeti Népegészségügyi Hivatal érvényes eljárásrendje szerint a fertőzött személlyel közös háztartásban élők közvetlen kontakt személynek minősülnek, így rájuk is vonatkozik a karantén kötelezettség.

Fontos, hogy a gyermekük esetleges megbetegedését is haladéktalanul jelentsék!

Kérem szíves együttműködésüket gyermekeik és az iskolai dolgozók, végsősoron pedig valamennyiünk egészségének védelmében!

Köszönöm!

Tisztelt Szülők!

A KRÉTA rendszerben új modul készült el DKT (Digitális Kollaborációs Tér) néven. Kérem engedje meg, hogy röviden tájékoztassam ennek használatáról!

Kedves Szülők, Gyerekek!

Az őszi szünet 2020. október 23. (péntek) - 2020. november 1. (vasárnap) közötti időszakra esik.

Kedves Tanulóink, Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter újabb rendeletet adott ki, melyben kiegészíti/módosítja a járványügyi intézkedési tervet. Ennek okán módosul/kiegészül az intézkedési tervünk.

Az alábbiakban CSAK a módosuló részeket emelem ki, majd mellékelem a letölthető jarvanyugyi_intezkedesi_terv_vecsey_V3.0 verziószámú Vírusvédelmi intézkedési tervet.

Kérem, olvassák el figyelmesen!

Kedves Versenyző gyerekek!
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Felkészítő tanárok!
Iskolánk névfelvétele, 1990 óta tartunk október elején Vécseys hetet.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Gondolom, az elmúlt évek nagy sikerei után sokan várták már a más években szeptember utolsó hétvégéjén iskolánkban megrendezésre kerülő Érkerti Családi és Pályaorientációs Napot! Sajnos az élet, a tavaly novemberben a kínai Wuhanból elindult ma Covid-19-ként emlegetett rettegett koranavírus ebben az évben felülírja a terveket.

2020 szeptemberében a Vécsey az érvényben lévő korlátozások, az emberek egészségének védelme érdekében nem szervez Családi napot. Nem tettünk le azonban a pályaorientációs nap megrendezéséről. 2020. szeptember 26-án éppen ezért alkalmazkodva a jelenlegi körülményekhez ONLINE PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPOT tartunk! Az eseményt valamennyi évfolyamunkon, különböző, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő tematikával bonyolítjuk le.

Kedves Tanulóink, Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter újabb rendeletet adott ki, melyben kiegészíti/módosítja a járványügyi intézkedési tervet. Ennek okán, és az egyhetes tapasztalat alapján pénteki hatállyal módosul/kiegészül az intézkedési tervünk.

Az alábbiakban CSAK a módosuló részeket emelem ki, majd mellékelem a letölthető 2020.09.11-től hatályos, V2.0 verziószámú Vírusvédelmi intézkedési tervet.

Kérem, olvassák el figyelmesen!

2. AZ INTÉZMÉNY LÁTOGATÁSA

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

A szülők gyermeküket a kapuig kísérhetik, és délután ott várhatják meg. Kérjük a szülőket, ne csoportosuljanak, és igyekezzenek megtartani a védőtávolságot! A tömeg elkerülése érdekében több lépcsőben és két kijáraton engedjük haza a gyermekeket.

A főbejáraton hagyják el az iskolát az alsó tagozatosok: 15:45 1. évfolyam, 15:50 2. évfolyam, 15:55 3. évfolyam, 16:00 4. évfolyam

A felső tagozatos napköziseket (a nem egyedül hazajárók kivételével) a napközis nevelők csoportonként 15:50 és 16:05 között az udvaron keresztül az elektromos kapuhoz kísérik.

Kedves Szülők, Gyerekek!

Szeretnénk segítséget nyújtani a KRÉTA e-Ellenőrző használatában.

Elkezdődött a 2020-2021-es tanév! Tanévnyitó ünnepséget csak szűk körben, az első osztályosok részvételével tartottunk a járványhelyzet miatti biztonsági óvintézkedéseket betartva.