4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Tisztelt Szülők!

Kérem, hagy emlékeztessem Önöket arra, hogy feltétlenül értesítsék iskolánkat, ha a tanulóval egy háztartásban élő személy (családtag, rokon) elkapja a koronavírust. Kérjük, jelzésüket már akkor tegyék meg, amikor alapos indokuk van feltételezni a fertőzést, azaz pédául akkor, ha a háziorvos tesztelést kér.

Abban az esetben, ha a tanulóval egy háztartásban élő személy tüneteket mutat és a háziorvos tesztet kér, már ne engedjék a gyermekeket iskolába! A tesztek eredményére az országos egészségügyi ellátórendszer leterheltsége miatt napokat, néha több mint egy hetet is várni kell. Fontos, hogy az érintett tanuló már ebben az időszakban se járjon iskolába, és hogy az iskola tudjon az esetről.

A Nemzeti Népegészségügyi Hivatal érvényes eljárásrendje szerint a fertőzött személlyel közös háztartásban élők közvetlen kontakt személynek minősülnek, így rájuk is vonatkozik a karantén kötelezettség.

Fontos, hogy a gyermekük esetleges megbetegedését is haladéktalanul jelentsék!

Kérem szíves együttműködésüket gyermekeik és az iskolai dolgozók, végsősoron pedig valamennyiünk egészségének védelmében!

Köszönöm!