4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

2017. május 5-én rendezték meg a PC-Kismester informatika verseny országos döntőjét Budapesten, melyen az előzetes fordulók eredményei alapján tagintézményünk négy tanulója vehetett részt. Ennek az alkalmazói versenynek a fő profilja a programozás, de szövegszerkesztési és táblázat kezelési feladatok is szerepeltek a versenyben. Tanulóink szép eredményeket értek el!

Egy országos verseny döntőjébe bejutni önmagában is óriási fegyvertény, ott eredményesen szerepelni pedig még különlegesebb dolog! A négy Vécseysnek mindez sikerült, hiszen a 7-8. évfolyamosok versenyében Győrfi Sándor (8.b) 5., Szabados Krizosztom Artemon (7.b) 7., Horváth Alex (7.b) 8. és Szalanics Dávid (7.a) 11. helyezést ért el. Az eredmények azért is nagyon megbecsülendők, mert a legtőbb résztvevő iskolában 5. évfolyamtól, tanórán oktatják a programozást, míg a mi fiaink csak ettől a tanévtől, szakkörön tanultak programozni.

A verseny eredményhirdetésére várva is nagyszerű élményben volt része a gyerekeknek, hiszen a szervezők jóvoltából Parlamenti látogatáson vettek részt!

Gratulálunk a versenyzőknek!

pc kismester 2