4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők, Kedves Kollégák!

Amint arról korábban már beszámoltunk a Vécsey Károly Alapítvány "Fő az egészség" című pályázata 20 Millió Ft értékben nyert az EFOP-1.8.5-17 pályázaton. A megvalósítás 2018. február 1-én megkezdődik.

A szülői szervezet február 5-i tájékoztatását követően február 16-án részletesen tájékoztatjuk a gyerekeket és a szülőket is. Elöljáróban azonban álljon itt egy rövid felsorolás arról, milyen tevékenységek valósulnak meg a lebonyolítás egyéves időszaka alatt.

Egy táplálkozási szokásokat felmérő kérdőív kitöltsével indul a program. Erre azért van szükség, hogy kiderüljenek az esetleges problémák, melyeket a beazonosítás után szakemberek segítségével javíthatunk, szűntethetünk meg. A kerdőívet a program végén is ki kell majd tölteni, hogy lássuk az eredményeket.

10 szemléletformáló előadás, iskolai foglalkozás kerül megvalósításra a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő és népszerüsítő programok, például ételkóstolók, ékezési tanácsadások, játékok, versenyek mellett.

40 héten át gyümölcskínálót működtetünk, így a tanulók az iskola-alma mellett további friss és finom, vitamindús gyümölcsöket kóstolhatnak, kedvelhetnek meg.

Négy alkalommal főzőversenyen mérhetik össze ételkészítő tudásukat tanulóink.

Két az egészséges táplálkozást népszerüsítő nagyrendezvényt tartunk, melyeken fellépők, helyi híres emberek is részt vesznek. Az ételkóstolóval egybekötöt "Egészségnapokon" sok más kiegészítő program mellett xbox és PS, illetve népi játszóudvar is szórakoztatja a részvevőket.

További négy alkalommal tájékoztató napokat szervezünk, melyeken további egészséges ételekkel ismerkedhetnek a résztvevők.

Egy éven át két fő dietetikus szakember heti rendszerességgel látja el tanácsokkal a tanulókat és családjaikat, illetve az iskola dolgozóit.

Az iskola ebédlőjénekteljes bútorzatát lecseréljük. Új asztalok, új székek kerülnek beszerzésre.

Kialakítunk egy tankonyhát, amely amellett, hogy a főzés tudományát is elsajátíthatják ott a tanulók, alkalmas lesz az osztályok közös étkezéseinek, gasztro-programjainak lebonyolítására is.

Egy tankertet is kialakítunk, ahol elsősorban fűszernövényeket termesztenek tanulóink a tankert vezetőnek útmutatása alapján.

És még nics vége! 3 ivókutat helyezünk el az iskolában, népszerűsítve a tanulók naközbeni vízfogyasztását!

Ugye fantasztikus! Nem csoda hát, hogy mind nagyon várjuk már a kezdést! Kérek minden érdeklődőt, rendszeresen keresse fel honlapunkat a pályázathoz kapcsolódó friss hírekért!