4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Tóth Zolka színművész volt a 2. egészségnap vendége. A művész úr már több mint 25 éve a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze. Sok-sok szerepben láthattátok, hiszen gyermekdarabokban is szívesen vállal szerepet.

 A "Fő az egészség" EFOP-1.8.5-17-2017-00327 pályázatunk záró rendezvényére, a 2. egészségnapra került sor 2018. december 19-én. Ez volt a program 20. nagyrendezvénye. 10 alkalommal tartottunk ismeretterjesztő előadásokat, foglalkozásokat a tanulók szemléletformálása érdekében. 4 alkalommal zajlott főzőverseny, 4 alkalommal tájékoztató nap, és 2 esetben Egészségnapra került sor.

A mostani rendezvényen összegeztük a pályázat tapasztalatait, eredményeit. Felszólalt Veres László tagintézmény vezető (mint projektmenedzser), Pataki Krisztina tankert vezető, Csajági Éva, Dalanics Katalin tankonyha vezetők.

infoblokk kedv final CMYK ESBA small

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők, Kedves Kollégák!

Amint arról korábban már beszámoltunk a Vécsey Károly Alapítvány "Fő az egészség" című pályázata 20 Millió Ft értékben nyert az EFOP-1.8.5-17 pályázaton. A megvalósítás 2018. február 1-én megkezdődik.

A szülői szervezet február 5-i tájékoztatását követően február 16-án részletesen tájékoztatjuk a gyerekeket és a szülőket is. Elöljáróban azonban álljon itt egy rövid felsorolás arról, milyen tevékenységek valósulnak meg a lebonyolítás egyéves időszaka alatt.

Egy táplálkozási szokásokat felmérő kérdőív kitöltsével indul a program. Erre azért van szükség, hogy kiderüljenek az esetleges problémák, melyeket a beazonosítás után szakemberek segítségével javíthatunk, szűntethetünk meg. A kerdőívet a program végén is ki kell majd tölteni, hogy lássuk az eredményeket.

10 szemléletformáló előadás, iskolai foglalkozás kerül megvalósításra a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő és népszerüsítő programok, például ételkóstolók, ékezési tanácsadások, játékok, versenyek mellett.

40 héten át gyümölcskínálót működtetünk, így a tanulók az iskola-alma mellett további friss és finom, vitamindús gyümölcsöket kóstolhatnak, kedvelhetnek meg.