4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

 

A KRÉTA újra működik!

Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben!

Kedves Szülők!

Magyarország Kormányának 111/2021. (III.6) rendelete alapján tagintézményünkben a digitális munkarend időtartama alatt a szülő, törvényes képviselő kérelmére megszervezzük a tanulók napközbeni felügyeletét.

Az írásbeli kérelmet a portán, vagy elektronikusan kell benújtani.

Tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed, a Kormány felkéri a szülőket, hogy csak a legszügségesebb esetben - különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel - vegyék igénybe a felügyeletet.

Az iskolában csak egészséges gyermeket fogadunk. A gyermekfelügyelet kis csoportokban, de összevontan történik, nem feltétlenül szakos pedagógussal, ezért előfordulhat, hogy a gyermekeknek otthon kell pótolni a tananyagot.

Kérünk minden szülőt, hogy felelősségteljesen gondolkodva mérlegeljen és döntsön a kérelem benyújtásáról, a felügyelet igénybe vételéről, figyelembe véve a gyermekek, az iskola dolgozói, családjuk és környezetük egészségét és biztonságát!

Felügyelet igénybe vételéhez írásban kell nyilatkozni, legalább egy nappal előtte, reggel 9 óráig. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek nevét, osztályát, az igényelt ügyelet első- és utolsó napját, valamint hogy naponta milyen időtartamban szeretnék a felügyeletet. A szülő működő telefonszámát, és egy nyilatkozatot arról, hogy a tanuló tudomásuk szerint egészséges.


Felügyelet legfeljebb március 31-ig, és naponta 8:00-16:00 között kérhető.


Nyilatkozat minta:
„Alulírott X.Y Példa Anita 2.b osztályos tanuló gondviselője kérem gyermekem iskolai gyermekfelügyeletét 2021.március 10.-március 12-ig, naponta 8 és 14 óra között. Gyermekem tudomásom szerint egészséges. Napközben is hívható telefonszámom: +3670-70-70-707
Aláírás: X.Y”


A nyilatkozatot kézzel írva, fotózva az iskola email címén Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve a kréta e-ügyintézés felületén keresztül is fogadjuk. Be lehet hozni ezenkívül személyesen, továbbá a honlapról is letölthető, vagy a portán is lehet kérni üres sablon nyomtatványt.

Kérem a kedves szülőket, valamennyiünk biztonsága érdekében csak alaposan indokolt esetben éljenek az ügyelet lehetőségével!

Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben! Csak indokolt esetben!

Az Önkormányzat a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést.


Tájékoztatjuk, hogy az intézményi gyermekétkeztetés igénylésére (EBÉD) továbbra is lehetőség van (az általános iskolások tízórait és uzsonnát is kérhetnek). Aki továbbra is szeretné, hogy gyermeke részére biztosítsuk az étkezést – változatlan térítési díjak mellett, és a jogszabály szerint járó kedvezmények (ingyenesség, 50 % -os térítési díj) változatlan igénybevételével - , annak jeleznie kell a Közintézményeket Működtető Központ felé 2021.03.06. (szombat) 11.00-ig az alábbi e-mail címen, vagy az Országzászló tér 1. szám alatti postaládába bedobva 2021. 03.08 (hétfő) 9 óráig.


• e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
• telefon: 42/512-835, 42/512-820


Az igénylésben szerepeltetni kell a következő adatokat:

  • szülő/gondviselő neve,
  • gyermek neve,
  • iskolája neve,
  • osztálya,
  • az igényelt étkezési forma megnevezése (EBÉD, TÍZÓRAI, UZSONNA),
  • szülő / gondviselő telefonszáma.


A megrendelt ebéd egyszer használatos edényben történő elvitelére a kijelölt átvételi helyekről hétköznapokon van lehetőség 2020.03.09-től 11.00 és 12.00 óra között.
További információ a www.kozim.hu honlapon elérhető.

Letölthető KÖZLEMÉNY itt!

Letölthető NYILATKOZAT itt!

További információ a www.kozim.hu oldalon!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A KRÉTA ellenőrző mellett itt a honlapon is megosztjuk intézményvezető úr tájékoztatóját:

"TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) határozata a köznevelési intézmények működését érintő egyes vészhelyzeti intézkedésekről, elrendelte 2021.03.08-2021.03.31-a között a köznevelési intézmények tantermen kívüli, digitális munkarendben történő működését.

A tantermen kívüli, digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében a tananyag kijelölése, a tananyag ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online, vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történjen. A tananyag átadása a tantermen kívüli, digitális munkarend keretében alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

Az iskolában rendelkezésre álló digitális eszközök szükség szerint igényelhetők. A digitális munkarendben az oktatás, a szülői kommunikáció a KRÉTA felületen történik.

Általános tájékoztatás az intézmény KRÉTA oldalán és a honlapján is megjelenik. Hivatalos ügyintézés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezési címen történik. Telefonos elérhetőségünk: 06-42-512-814, 06-30-1766314

Az iskolák a tavaszi szünetet követően nyitnak a Kormány döntése alapján. A tavaszi szünet az iskolákban a tanév rendje szerint, 2021. április 1–6. között lesz.

Illés Zoltán

intézményvezető"

Kedves Szülők!

Magyarország Kormánya a mai napon a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében az iskolák 2021. március 8. és április 7. közötti bezárásáról döntött. Minden ezzel kapcsolatos információt rendszeresen közzéteszünk itt, az iskola honlapján.

Kérem önöket, a holnapi napon a gyermekek taneszközeit feltétlenül vigyék haza!

Kérem vigyázzanak gyermekeikre, önmagukra, és egymásra!

felkialtojel

Kedves Gyerekek, Szülők!

Jó tudni, hogy a mobilszolgáltatók a koronavírus helyzetre való tekintettel extra adatmennyiségeket ajánlottak fel. Segítség képpen idelinkeljük az egyes szolgáltatók tájékoztatóit!

Kedves Szülők!

Indokolt esetben a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola iskolapszichológusa FODORNÉ KALÁN EDINA áll rendelkezésükre telefonon MINDEN PÉNTEKEN 8-16 ÓRA KÖZÖTT, a 06-70/363-0040- es telefonszámon, aki válaszol a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldött levelekre is.

Kérem az iskolapszichológust csak indokolt esetben keressék, figyelembe véve a kliensfogadási idejét!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Az iskola hivatalos honlapján a rendkívüli helyzetre vaó tekintettel létrehoztunk egy "Tantermen kívüli oktatás" menüpontot, melybe hazsnos információkat gyűjtöttünk össze az alábbiak szerint:

Tájékoztatás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy 2020.03.23-tól munkanapokon 08.00-17.00 óra között, indokolt esetben biztosítjuk a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Ennek helye: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola,

4400 Nyíregyháza, Virág utca 65.

Jelentkezés előző napon e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Tájékoztatás

Tisztelt Szülő / Gondviselő!

Amint az ismert, a Kormány 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével veszélyhelyzetet kihirdetéséről döntött Magyarországon, a Kormány 1102/2020.(III. 14.) Korm. határozata a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről döntött. 2020. március 16. napjától az iskolában a nevelés-oktatás tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Az Önkormányzat - a gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve - az arra jogosultak részére a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Az iskola és a tanuló közötti együttműködés alapja -ahogyan azt már korábban is említettem- a KRÉTA ellenőrző magabiztos használata.

Pedagógusaink a KRÉTA - HÁZI FELADAT moduljában adnak támogatást az otthoni tanuláshoz, illetve az ÜZENETEK funkcióval tudnak csatolmányokat biztosítani. Ezek ismerete elengedhetetlenül szükséges!

Az alábbi videókból választ kapnak arra, hogyan tud egy mobil készüléken több ember is belépni (PROFILOK), vagy hogy hol találhatók a fentebb említett HÁZI FELADATOK, illetve az ÜZENETEK.

Kedves Szülők, Gondviselők!

A tegnapi napon és ma hajnalban az iskola összes diákjának 1-8. évfolyamig elkészítettem az alapértelmezett gondviselői bejelentkezéseit a KRÉTA rendszerbe.

Kedves Szülők!

A tantermen kívüli oktatáshoz az iskolában amúgy is rendszeresített KRÉTA ellenőrzőre van szükség. A belépéshez használják a honlapunk tetején a világoskék gombot, vagy az alábbi linket: https://klik033423003.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login

Tájékoztatom Önöket, hogy az elektronikus ellenőrzőnek két hozzáférési szintje van külön a tanulók, illetve a gondviselők számára. Kérem, legalább a gondviselő, nagyobb gyermekeknél a gyermek is lépjen be!

A tanulók alapértelmezett felhasználó neve a 11 számjegyű oktatási azonosítójuk. Jelszó a gyermek születési ideje kötőjelekkel tagolva (pl.: 2010-09-15)

A gondviselő alapértelmezett felhasználó neve a 11 számjegyű oktatási azonosító, a végén a G01 szöveggel. Ha két gondviselő is meg van adva a KRÉTÁBAN akkor a második a G02 szöveget írja be az oktatási azonosító után. Jelszó a gyermek születési ideje kötőjelekkel tagolva (pl.: 2010-09-15) Mind a felhasználó név, mind a jelszó belépés után lecserélhető.

Aki korábban már belépett, de elfelejtette a jelszavát, az kérjen jelszó visszaállítást az iskola Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címén, vagy az 512-814 telefonszámon.

Hétfőtől új munkarend lép életbe iskolánkban (illetve az ország valamennyi köznevelési intézményében). Alább olvashatják Maruzsa Zoltán államtítkár úr szavait:

"A rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak - hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár."

Később további részleteket is igyekszünk közölni itt az iskola honlapján, melyet kérem látogassanak rendszeresen! A másik információforrás a KRÉTA napló e-ellenőrzője lesz, ezért felhívom figyelmüket az ellenőrző rendszeres megnyitására is.

Ami biztos: holnaptól a gyermekek nem jöhetnek iskolába! Az oktatásukat a rendelkezésünkre álló eszközökkel és ajánlások alapján hamarosan megszervezzük, és megkezdjük! Addig is a hétfői feladat: a hétfői órarend szerinti tantárgyakból az utolsó lecke ismétlése, gyakorló feladatok megoldása, az esetleges kérdések feljegyzése, hogy azok egy későbbi szakaszban feltehetők legyenek a pedagógusok számára.