4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Tisztelt Szülők!

Az országos egészségügyi veszélyhelyzet miatt az oktatás a tantermen kívül, digitális munkarendben zajlik, de természetesen eközben már a jövőt tervezzük. Az első osztályosok beiratása és felvétele az általános iskolába idén nem a megszokott rendben, hanem az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25) EMMI határozata alapján történik.

A beiratkozás iskolánkba két szakaszban zajlik:

I. szakasz: 2020. április 6 - április 24.

Aki a Vécseybe szeretné beiratni a gyermekét, annak a számára ez az adategyeztetés, informálódás, nem hivatalos előjelentkezés szakasza. Keressenek minket telefonon a 06-42-512-814-es számon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen!

II. szakasz: 2020. április 28 - május 15.

A Vécseybe április 28-án automatikusan felvételre kerül az a gyermek, akinek lakóhelye szerint mi vagyunk a körzetes iskolája. Kivétel, ha valaki az első szakaszban más, nem körzetes iskolába jelentkezett és felvételt nyert.

Ezután ebben a szakaszban  szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében ebben a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére!!!

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. A rendszer használatához szükség esetén segítséget nyújtunk!

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a Vécsey Tagintézmény lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

A Vécseybe beiratkozni a lakóhely szerint körzetes tanulóknak nagyon egyszerű, hiszen ilyenkor az első szakaszbeli előjelentkezést követően a második szakaszban csak a szándék megerősítése szükséges, a beiratkozás automatikusan megtörténik.

Ha nem tudja eldönteni, hogy körzetünkbe tartozik-e, használja a keresőt az alábbi linken:

https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 A szülőknek szóló tájékoztató levelet elolvashatja, illetve letöltheti itt: www.vecsey-altisk.sulinet.hu/images/2019_2020/szuloi_tajekoztato_level.pdf