4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 

Illés Zoltán intézményvezető úr utasításának megfelelően a mai nappal változik a járványügyi intézkedési terv.

Ennek nyomán az iskola közösségi tereiben újra kötelező a maszkviselés. Az iskolába lépéskor testhőmérsékletet mérünk, és kötelező a kézfertőtlenítés.

Kedves Versenyző gyerekek!
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Felkészítő tanárok!
Iskolánk névfelvétele, 1990 óta tartunk október elején Vécseys hetet.

Családi- és Pályaorientációs Nap

A Vécseys-hét nyitórendezvénye, mondhatni nulladik napja a 2021. október 2-án megtartott Családi- és Pályaorientációs Nap volt, melyről korábbi cikkünkben megtekinthették az eseményről készített képeket.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A Vécsey Iskola az idén is megrendezi a névadójára emlékező Vécseys hetet, mely október 2-án a Családi- és pályaorientációs nappal kezdődött. A tegnapi napon műfüves futballpályánkon zajlott a Vécsey Kupa kispályáa labdarúgó torna alsó tagozatosok számára. Ma az Állatok világnapjáról vetélkedővel emlékezünk meg.

Holnap 10 órától ünnepség, majd koszorúzás, délután pedig városi tanulmányi versenyeket rendezünk 14:30 órától:

A Vécseys-hét nyitórendezvénye az idei tanévben a 2021. október 2-án szombaton megtartott Családi- és Pályaorientációs Nap volt.

Szeptember utolsó hetében mindkét nyolcadikos osztályunk Csajági Éva biológia tanárnővel megtekintette a Váci Mihály Kulturális Központ Galériájában rendezett a „Testünk a csoda”- interaktív kiállítást.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

 

Amint azt már tudják 2021.10.02-án Családi- és pályaorientációs napot tartunk a Vécseyben! Ez a rendezvény már hagyomány iskolánkban. Most is fellépők, pályaválasztási programok, kézműves foglalkozások, sportjátékok, zöldségkóstoló, BÜFÉ és tombola színesítik a programot.

A rendezvény szabadtéri, minden eseményt az udvaron tartunk meg.

csaladi nap

Eső esetén az épületbe való belépéshez VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY kötelező!

Kedvcsinálónak néhány tombolaajándék:

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a hosszú COVID-időszak után mozgásra hívta az iskolákat az Európai Diáksport Napján, amely hazánkban idén minden eddiginél több: 1550 intézményt mozgatott meg.

Szeptember 22-én a Kossuth téren idén is megrendezésre került az Autómentes Nap. A Nyíregyházi Európai Autómentes Napon ebben az évben a fő téma a közlekedésbiztonság és az egészség volt.

Kedves Szülők!
 
Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2021. augusztus 25-i levelében a jelenlegi vírus helyzethez alakulóan megfogalmazta az iskolák vírusvédelmi intézkedési terveihez kapcsolódó elvárásokat, amelyek alapján módosítottuk a helyben használatos intézkedési tervet.

Tisztelt Szülők!

2021. szeptember 6-án (hétfő) 16:00 órai kezdéssel az 1. és 4. évfolyamon, míg 2021. szeptember 7-én (kedd) 16:30 órától a 2. és 3. évfolyamokon Szülői Értekezletet tartunk.

A felsős évfolyamokon (5-8. évf.) pedig 2021. szeptember 8-án (szerda) 16:30 órától tartunk Szülői Értekezletet.

Elkezdődött a 2021-2022-es tanév! Tanévnyitó ünnepséget az esős időjárás miatt a tornateremben tartottuk meg az alsó évfolyamosok részvételével.

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők!

Szeptember 1-én megkezdődik az iskola. Bár a vírusvédelmi szabályok a hétköznapi életben enyhültek, a rendezvényekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) még érvényben maradtak, ezért az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartandó tanévnyitót szabadtérre tervezzük. Mivel a létszám nem éri el az ötszáz főt, korlátozások nélkül látogatható. Kérem, csak az első osztályosok szülei maradjanak a tanévnyitón, a magasabb évfolyamos nebulókat háromnegyed nyolcig kísérjék el az iskolába, de a kedves szülők már ne maradjanak az évnyitón.

Eső esetén azonban a zárt téri rendezvényekre vonatkozó szabályok miatt a megjelenő szülőknek magukkal kell hozniuk védettségi igazolványukat, melyet a belépéskor ellenőrzünk. A védettségi igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tanszertámogatást nyújt az általános iskola 1-4. évfolyamán tanuló, nyíregyházi lakóhellyel rendelkező diákok részére.

Kedves Látogatók

Az iskola honlapcíme kormányzati fejlesztéseknek köszönhetően megváltozott!

A koronavírus járvány miatt az idén rendhagyó módon, több részletben szerveztük meg a tanév zárását, illetve a ballagást  iskolánk udvarán.

Minden tanulónk gyereknapi ajándékként egy gravírozott tollat kapott iskolánktól.

A Vécsey Károly Alapítvány támogatásával 2021. június 8-án a DÖK nap keretében iskolánk minden tanulója ellátogatott Sóstóra.

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány miatt az idén rendhagyó módon, több részletben szervezzük meg a tanév zárását, illetve a ballagást.

Tanévzáró 1-4. évfolyam: 2021. június 18 péntek 16 óra. Helyszín: iskolaudvar.

Tanévzáró 5-7. évfolyam: 2021. június 18 péntek 17 óra. Helyszín: iskolaudvar.

Ballagás csak 8. évfolyam: 2021. június 19 szombat 9 óra. Helyszín: iskolaudvar.

A ballagásra érkező vendégek belépésének rendje:

8.a osztály vendégei - belépés a Vécsey közi bejáraton. Elhelyezkedés a sportpálya északi oldalán.

8.b osztály vendégei - belépés a Toldi utcai elektromos kapun. Elhelyezkedés a sportpálya déli oldalán.

Szülők, vendégek az épületbe nem léphetnek be. Megértésüket köszönjük!

2021. június 16. napjától 2021. június 29. napjáig az iskola 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából megszervezzük azon tanulók felügyeletét, akik számára a törvényes képviselő ezt előzetesen kéri.

A felügyeletet legalább két nappal korábban írásban beadott kérelemmel kezdeményezhetik, melyet az iskola igazgatójának kell címezni.

Letölthető formanyomtatvány.

Rendhagyó módon búcsúztak idén a nyolcadikosok tanáraiktól.

A hatodik évfolyam 2021. június 2-án a Sóstói Múzeumfaluban kirándult. A tanulók tárlatvezetés segítségével ismerkedtek a néprajzi faluval.

Tisztelt Szülő!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. évben lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi lakhellyel rendelkező általános iskolai tanuló részére, nyári napközis táborban való részvételre.

Tisztelt Szülők!
 
A Miniszterelnök Úr bejelentésének megfelelően 2021. április 19-én lépcsőzetesen megnyit az iskola. Az alsó tagozat a hagyományos jelenléti munkarendben, míg a felső tagozat május 7-ig az elmúlt időszakban is használt digitális munkarendben folytatja tanulmányait.
 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a családban történt esetleges koronavírusos megbestegedést az iskola számára továbbra is haladéktalanul jelezni kötelesek!
 
Hétfőtől az alsó tagozatosok két bejáraton léphetnek be az iskola területére. Az 1. és 2. osztályos gyermekek a főbejáraton, a 3. és 4. évfolyamos tanulók a tornaterem melletti elektromos kapun, majd az ebédlő mellett elhaladva az udvari bejáraton. Mindkét helyen ellenőrizzük  valamennyi  belépő  személy testhőmérsékletét. Az  udvarra  belépő  tanulók kötelesek a legrövidebb időn belül az épületbe is belépni.
 
Az épületbe csak egészséges, láztalan személy léphet be!
 

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Tavaszi szünet: 2021. április 1-április 6.

Március elején e-Learning kurzus keretében iskolánk 4.-7.osztályos tanulói gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteket szereztek.

Kedves Hölgyek, Lányok, Asszonyok!

A Vécsey valamennyi fiú tanulója és férfi dolgozója nevében kívánok gyönyörű NŐNAPOT!

nonap

Mezei Zoltán: Nők napjára

Ha a nőnap nyáron volna,
Rózsát kötnék egy csokorba.
Szegfűt vagy búzavirágot.
Megérdemlik azt a lányok!

Ha a nőnap ősszel volna
Lombot kötném szép csokorba
Tarkát, sárgát, pirosat,
Köszöntse a lányokat!

Hideg télben fenyőágat,
Bogyót szednék minden lánynak.
Piros láncot fűznék össze,
A lányokat hadd köszöntse!

Tavasszal nem telik másra,
Csak néhány szál ibolyára,
És ha az nincs, fogadjátok
szívesen a hóvirágot!

 

Március első napjaiban ebben a tanévben is bekapcsolódtunk a rendezvénybe, és megrendeztük a Pénzügyi és Gazdálkodási témahetet iskolánkban.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

2021. február 26-án pénteken tanítás nélküli munkanap lesz intézményünkben.

Iskolánk diákjai és pedagógusai is részt vettek a Vécsey Utcai Fiókkönyvtár Adventi Mesekalendáriumának létrehozásában.

Iskolánk tanulói saját készítésű kis munkáikkal igyekeztek karácsonyi hangulatot vinni a kórházba a betegeknek és az ott dolgozóknak is.

Idén az iskola udvarán rendeztük meg a hagyományos Mikulás-futásunkat.

A 6.a osztályban vetélkedővel ünnepelték a Mikulás eljövetelét.

A 2020/2021-es tanév első napközis vetélkedőjét 2020. november 13-án, délután rendeztük meg, melynek szervezője Erdős-Szikora Csilla tanárnő volt.

Az Open-Air tantermünkben az időjárás függvényében idén is minél több erdőórát igyekezett megtartani Csajági Éva biológia-tanárnő a hatodikos tanulók számára.

Iskolánk könyvtára egy pályázat segítségével új dokumentumokkal bővült.