4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Rendkívül fontos az egészség megőrzésében a rendszeres kézmosás. Nagyon fontos, hogy az iskolai mosdókban kihelyezett kézfertőtlenítőt napjában többször is használjuk. Erről szeretnénk tájékoztatni kicsit részletesebben:

Hogyan mossunk kezet?

A kézmosás szabályai:

- Nedvesítsük be a kezünket
- Kenjük be folyékony szappannal vagy kézfertőtlenítővel
- Dörgöljük át alaposan a kezeinket, a kézfejet és a tenyeret, az ujjközöket, valamint a csuklókat is. A művelet, a WHO ajánlása szerint, legalább 20 másodpercig tartson.
- Öblítsük le kezeinket folyó víz alatt
- Lehetőleg ismételjük meg a műveletet, kutatásuk szerint ugyanis az első kézmosás alkalmával a kórokozók csak egy részétől szabadulhatunk meg helyes kézmosás része a szárítás, amihez mindig tiszta, száraz törölközőt vagy papírtörlőt használjunk.

lepesek 1

Ősszel és télen különösen fontos, hogy tiszta legyen a kezünk

Nem túlzás kijelenteni, hogy kezünk a fertőző betegségek melegágya, hiszen a mosatlan kézen milliószámra telepedhetnek meg a különféle kórokozók, vírusok, gombák és baktériumok. A kézmosást éppen ezért soha sem szabad elhanyagolni, azonban ősszel és télen különösen fontos, hogy kezünket minél tisztábban tartsuk, hiszen az ilyenkor gyakori légúti megbetegedések, a megfázás, nátha vagy éppen az influenza terjedésében a kezünk is fontos szerepet kap.