4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

"Tisztelt Tagintézmény-vezető Asszony!

A Damjanich János szobránál október 6-án megtartott gyásznapi koszorúzás szervezőinek nevében megköszönjük Önnek, valamint iskolája tanulóinak és pedagógusainak a segítséget és a rendezvényen való részvételt.

Külön elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki a csákókat elkészítő és elhelyező diákok komoly, fegyelmezett, az alkalomhoz méltó magatartásáért, a mostoha időjárási körülmények közötti helytállásáért.

Kívánunk Önöknek jó munkát és eredményes tanévet!

Tisztelettel és köszönettel: a Nyíregyházi Városvédő Egyesület elnöksége"

Nagy örömmel tettük közzé honlapunkon a Nyíregyházi Városvédő Egyesület elnökségének köszönet nyilvánító e-mailjét. Tagintézményünk nagyon fontosnak tartja, hogy rendszeresen megjelenjünk a város rendzvényein, közéleti eseményein. Megtisztelő, hogy ebben az évben minket kért fel az egyesület, hogy képviseljük az általános iskolás korosztályt, és készítsünk korabeli csákókat Damjanich János szobrának október 6-i megkoszorúzásához.

Kindruszné Stefán Erika tagintézmény vezető örömmel mondott igent a felkérésre, és Cziberéné Pirint Éva tanárnő, valamint a 6.b, 7.a és 7.b osztályos tanulók közreműködésével elkészültek a csákók, melyeket a 13 hagyományörző "kis tábornok" elhelyezett a szobor előtti kopjafákon. És bár az időjárás nem bánt kegyesen a résztvevőkkel, a gyerekek hősiesen, fegyelmezetten tűrték a csepergő esőt is.

Az eseményen készült képek megtekinthetők a Nyíregyházi Városvédő Egyesület honlapján!